Mikkeli-yhteisö

Mikkeli-yhteisö tarjoaa yhteisöllistä kuntoutusta päihde- ja peliriippuvaisille sekä monidiagnoosiasiakkaille. Meillä on osaamista erilaisten psyykkisten sairauksien ja neuropsykiatristen haasteiden osalta. Myös vankeusrangaistuksen suorittaminen kuntoutuksen aikana on meillä mahdollista.

Laadukkaan kuntoutuksen tuottamisesta meillä on yli 20 vuoden kokemus. Yksikkömme tarjoaa rauhallisen ja luonnonläheisen toipumisympäristön Mikkelissä, Korpijärven rannalla. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista muodostuva henkilökuntamme on paikalla vuorokauden ympäri.

Paikkavaraukset:

Menetelmät

Kuntoutuksessa tähdätään kohti kokonaisvaltaista elämänmuutosta. Laadukkaan ja tutkittuihin menetelmiin pohjautuvan kuntoutuksen tärkeässä osassa ovat yhteisöhoito ja vertaistuki.

Hoitomenetelmät ja tukipalvelut

  • Yhteisöhoito
  • Omaohjaajuus
  • 12-askeleen ohjelma
  • Motivoiva haastattelu
  • Terapeuttiset yksilökeskustelut
  • Monimuotoiset ryhmätoiminnot
  • Toiminnallisuus ja kuntouttava työryhmätyöskentely
  • Retkahduksen ehkäisy -työskentely kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmin
  • Psykososiaaliset menetelmät
  • Korva-akupunktio
  • Luovat menetelmät (mm. liikunta, kirjoittaminen, musiikki)
  • Yksilöity lääkehoito
  • Lääkäripalvelut
  • Etuuspalvelut

Lisäksi kuntoutuksen aikana käydään NA-, AA- tai GA-ryhmissä vähintään kolme kertaa viikossa.

ASTA-työskentely

Mikkeli-yhteisössä on käytössä ASTA-työskentelyn® toimintamalli, joka tarkoittaa kuntoutuksen asiakaslähtöistä suunnittelua, toteutusta ja arviointia. ASTA-työskentelyn® peruslähtökohtia ovat asiakkaan elämäntilanne sekä hänen oma motivaationsa muutokseen ja riippuvuudesta toipumiseen.

Työskentelymalli korostaa asiakkaalta saadun palautteen merkitystä yksilöllisessä kuntoutuksen suunnittelussa ja toteuttamisessa. Tavoitteena on tehdä oikeita asioita oikeaan aikaan, ja sitä kautta auttaa asiakasta etenemään muutosvaiheesta seuraavaan.

Mitä meistä on sanottu

”Olin yrittänyt päästä kuiville monesti, mutta joka kerta palannut huumekierteeseen entistäkin syvemmälle. Huomasin kuitenkin jo ensimmäisinä päivinä, että suhtautuminen päihdeongelmaan oli Mikkeli-yhteisössä erilainen, kuin mihin olin aiemmissa hoitopaikoissani tottunut.”

”Olen oppinut ajattelemaan asioita ennen kuin toimin sekä tiedostamaan ja käsittelemään tunteitani paremmin. Olen saanut asunnon ja aion myös jatkaa opiskelua. Ne ovat asioita, joista en uskaltanut edes haaveilla reilut puoli vuotta sitten.”

Päivä Mikkeli-yhteisössä

Arkipäivisin

Yhteisön arkea rytmittää viikko-ohjelma, johon kuuluu kuntoutussuunnitelman mukaisesti teemoitettuja ryhmätoimintoja, luentoja ja yksilötyöskentelyä.

Päivän aikana suoritetaan myös kuntouttavaa työskentelyä keittiön, siivouksen ja kunnossapidon työryhmissä. Toisinaan retkeilemme erilaisiin kohteisiin. Aikaa on varattu lisäksi yhteiselle tekemiselle ja liikunta-aktiviteeteille.

Kerran viikossa koko toimipaikan yhteisö kokoontuu yhteisökokoukseen keskustelemaan ja viettämään aikaa yhdessä.

Kankaanpään A-kodin oleskelutila, jossa viherkasveja, nojatuoleja, televisio ja seinillä valkotauluja.

Arki-iltaisin ja viikonloppuisin

Päiväohjelman jälkeen moni viettää aikaa ulkoillen, rantasaunassa saunoen, uiden tai vertaisryhmissä keskustellen. Kuntoutuksen aikana käydään NA-, AA- tai GA-ryhmissä vähintään kolme kertaa viikossa.

Kotiharjoittelujaksot kuntoutusjakson aikana ovat mahdollisia ensimmäisen kuntoutuskuukauden jälkeen. Myös perheen ja läheisten tapaaminen kuntoutusjakson aikana on mahdollista. Mikkeli-yhteisössä tapahtuvat tapaamiset läheisten kanssa ajoittuvat etupäässä viikonloppuihin.

Henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden.

Lähikuva henkilöiden käsistä pelaamassa sanapeli-Scrabblea. Pelilaudalla kirjoitettuna sanat tahto, rauhat ja kuha.

Henkilökunta

Moniammatillinen tiimimme koostuu lähihoitajista, sairaanhoitajista, sosionomeista sekä sosiaalityöntekijästä ja lääkäristä. Mikkeli-yhteisössä työskentelee myös oman toipumiskokemuksen omaavia työntekijöitä.

Henkilökuvassa Mikkeli-yhteisön johtaja Sini Korva

Mikkeli-yhteisön johtaja
Sini Korva
(YTM, sosiaalityöntekijä)
044 242 1562
sini.korva@vakry.fi

Mikkeli-yhteiso_henkilokunta-scaled-2-1

Mikkeli-yhteisön työryhmä
050 3639 855

Yhteystiedot

Mikkeli-yhteisö
puh. 050 3639 855
Norolantie 19
50350 Norola
yhteisohoito@vakry.fi

Yhteydenotto