Yksiköissämme on mahdollista suorittaa vankeustuomiota osana riippuvuuskuntoutusta. Kankaanpään A-kodilla sekä Mikkeli-yhteisössä on pitkät perinteet ja hyviä kokemuksia vankeuden ja riippuvuuskuntoutuksen yhdistämisestä. 

Rikollisuuden ollessa osa päihdeongelmaisen elämää on luontevaa pyrkiä yhdistämään vankeus ja riippuvuuskuntoutus rikos- ja päihdekierteen katkaisemiseksi. 

Vankeuden suorittaminen tapahtuu joko siten, että kuntoutusjakso muuttuu tuomion suorittamiseksi tai loppuosa vankilassa aloitetusta tuomiosta suoritetaan yksikössä. Suoritustavasta sovitaan aina tapauskohtaisesti. Vankilan sosiaaliohjaajat neuvovat kuntoutukseen hakeutumisessa. 

Mitä vankeuden suorittamisesta on sanottu

Oli yksi elämäni parhaimmista valinnoista hakeutua koevapauteen Kankaanpään A-kodille pitkän rikos- ja huumekierteen katkaisuun. Henkilökunta toi turvaa ja tukea uuden elämän ensiaskeleissa. Elämäniloni ja -haluni palasivat. Kankaanpään A-kodin kuntoutusjakson jälkeen olen saanut viettää rikoksetonta ja päihteetöntä elämää. Olen palannut takaisin yhteiskuntaan ja kannan itsenäisesti vastuun omasta elämästäni. Tämä matka kannatti.”