Kankaanpään A-koti

Yhteisö ja vertaistuki | A-koti

Riippuvuuskuntoutus Kankaanpään A-kodissa perustuu yhteisöllisyyteen, mikä tarkoittaa sitä, että koko yhteisöä käytetään tietoisesti muutosta eteenpäin vievänä tekijänä. Konkreettisesti yhteisöllisyys näkyy arkipäivässä mm. yhteisinä ryhminä, työtehtävinä ja vastuun ottamisena omasta toiminnasta.

Vertaistuella on tärkeä merkitys kuntoutuksessa. Muiden asiakkaiden tuki ja asioista puhuminen antaa uskoa ja vahvuutta omaan elämänmuutokseen. Kuntoutuksen aikana on mahdollisuus osallistua itsehoitoryhmiin. A-kodilla toimii NA-ryhmä useana päivänä viikossa ja Kankaanpäässä toimiviin AA-ryhmiin on mahdollisuus osallistua.

A-kodissa toimii kaksi peruskuntoutusyhteisöä, jatkokuntoutusyhteisö Joukanen sekä perhekuntoutusyhteisö.

”Olen saanut mäeltä lahjaksi orastavan elämänilon, jolle on vaikea asettaa sen ansaitsemaa arvoa. Kiitän valtavasta lahjasta erittäin ammattitaitoista henkilökuntaa, joiden toiminnassa näkyy aito välittäminen ja intohimo. Vähintään yhtä suuri kiitos kuuluu yhteisölle ja muille kanssatoipujille, jotka jaksavat jakaa, auttaa ja välittää oman taistelunsa ohessa. Parantavaa ilmapiiriä ei voi luoda keinotekoisesti vaan sen luovat herkät, empaattiset ja vastuulliset ihmiset. Tällaisiin ihmisiin on ollut suuri kunnia tutustua. Monesti päihderiippuvaiset ovat juuri herkkiä ihmisiä mutta yhdessä olemme vahvoja. Pidetään huolta toisistamme.”