Mikkeli-yhteisö

Tosielämästä: Kirje yhteisöön

Löysin vanhoja Mikkeli-yhteisö papereitani ja ajattelin laittaa viestiä kuulumisistani. Muistelin myös siellä olo aikaani ja ystäviäni. Se oli vaikeinta mitä koskaan olen tehnyt, mutta myös auttanut kaikista hoitopaikoista eniten. Se aika oli vaativaa ja varsinkin oppilaspäivystys oli syöstä minut epätoivoon. Mutta kaikesta selvittiin! ja koska hoitoni jäi kesken maksusitoumuksen puuttumisesta johtuen join vielä vuoden yhteisön jälkeen. Harmittaa kun en pitänyt yhteyttä siellä olleisiin ystäviini. olisi ollut kiva muistella yhteisiä hetki.

Olen ollut 4,5v. raittiina, kolme retkahdusta siihen kyllä mahtuu. Onneksi selvisin retkahduksista ja siihen on syynä se, etten pidä itsestäni humalassa. Enkä voi pettää läheisiäni joiden tuki ja arvostus on parasta elämässäni. Lapsenlapset tuovat iloa elämääni. Heitä on kaksi ja kolmas syntyy marraskuussa.

Masennus on helpottanut raittiuden myötä. En ole joutunut olemaan sairaalassa kahteen vuoteen. Sairauteni seuraa elämääni jatkossakin, mutta vaikka epätoivo valtaa mielen masennuksen alkaessa, tiedän selviäväni. Ja ilman päihteitä. Tärkeinä oppeina pidän sitä, että yhteisössä oppi pitämään päivärytmin ja tekemään työtä. Yritän vieläkin aloittaa kotonakin jotain tekemistä. Se auttaa masennukseen, vaikka toki vaikeimmat masennusjaksot annan periksi ja joudun sängyn pohjalle, mutta tavoite on nousta sieltä mahd. pian ylös.

Pidän myös kirjallisia itsetutkiskelu tehtävistä. Tätä tutkiskelua olen jatkanut nämä vuodet. Pääsin psykoterapiaan ja se on ollut kuin lottovoitto. Vähitellen saattaa selvitä miksi Jeppe juo…

Elämä on ihan uudenlainen ja nautin kaikesta. Juomiseen tuhlasin aikaa melkein 30 vuotta.

Diakonissa käy viikottain ja nyt sain myös apua kodin siivoamiseen. Se on yhteisön opeista huolimatta vielä vaikeaa. Kaiken puolin voin hyvin ja käyn uimassa ja kuntosalilla. Elämä on ihan uudenlainen ja nautin kaikesta. Juomiseen tuhlasin aikaa melkein 30 vuotta. Sitä virhettä en enää tee! Olen saanut elämäni takaisen tai oikeastaan enemmänkin. Osaan arvostaa pieniä asioita kuin ihmeitä.

Aurinkoista kesää työntekijöille, sekä oppilaille.

Kiitollisin mielin tämän kirjoitti oppilas vuodelta 2006.