Ajankohtaista, Kankaanpään A-koti

Perhekuntoutus palvelee myös kesällä

Yleisin syy pienten lasten huostaanottoihin Suomessa on äidin päihteiden käyttö. Kankaanpään A-kodissa päihdekuntoutus ja perhetyö kulkevat käsi kädessä.

Kankaanpään A-koti palvelee riippuvuuskuntoutusta tarvitsevia perheitä läpi kesän. Paikkavarauksia voi tiedustella numerosta 02 572 820 tai sähköpostilla osoitteesta a-koti@vakry.fi. Meihin voi olla yhteydessä myös kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta.

Huomioimme erilaisten perheiden tilanteet

A-kodilla on erilliset kuntoutusjaksot raskaana oleville, juuri synnyttäneille vauvaperheille, alle kouluikäisten lasten perheille, kouluikäisten lasten perheille ja niille perheille, joissa lapset ovat muualla eivätkä osallistu kuntoukseen. A-kodin palveluihin kuuluu myös lasten päivähoito.

Kaikki kuntoutusjaksomme tähtäävät vanhemman päihteettömyyteen, kykyyn löytää keinoja arjessa selviytymiseen ja tunne-elämän taitojen kehittymiseen sekä vanhemman ja lapsen välisen vuorovaikutuksen vahvistamiseen.

Perhekuntoutuksen kesään kuuluu tavanomaisen ohjelman lisäksi erilaisia retkiä sekä ulkoilua luonnossa ja puistoissa. 

Kehityshanke edistänyt raskaana olevien päihdekuntoutusta 

Kankaanpään A-kodissa on viime vuosina kehitetty päihteitä käyttävien äitien ja perheiden kuntoutusta. Kuntoutushankkeen tavoitteena on auttaa raskaana olevia, juuri synnyttäneitä tai vauvaperheiden äitejä sekä muuta perhettä ja läheisiä. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö.

Kysy lisää kuntoutusjaksoista tai kehityshankkeesta perhekuntoutuksen vastaavalta työntekijältä, Laura Räsäseltä: laura.rasanen@vakry.fi ja 044 730 8818.