Ajankohtaista, Kankaanpään A-koti

A-kodin yhteistyöpäivä nostaa esiin päihde­kuntoutusosaamista 

Kankaanpään A-koti kutsuu päihdekuntoutusalan asiantuntijat ja muut yhteistyökumppanit ajankohtaisen keskustelun äärelle yhteistyöpäivään keskiviikkona 24.5.2023. Maksuton tapahtuma sisältää mielenkiintoisen asiantuntijawebinaarin, johon on mahdollista osallistua verkon välityksellä. Lisäksi halukkaat voivat tulla paikan päälle A-kodille seuraamaan ohjelmaa sekä tutustumaan A-kodin tiloihin ja toimintaan. 

– Haluamme tuoda esille omaa toimintaamme sekä kertoa kuinka laadukasta ja hyvää päihdekuntoutusta Suomessa tehdään. Webinaaritoteutuksen avulla pystymme kutsumaan mukaan laajan joukon yhteistyökumppaneitamme ja aiheen asiantuntijoita. Haluamme tarjota kaikille antoisan päivän, sanoo Kankaanpään A-kodin ts. johtaja Marikki Forell

Kattava katsaus päihdekuntoutukseen 

Päivän aikana kuullaan kolme mielenkiintoista puheenvuoroa Kankaanpään A-kodin työssä vaikuttavilta asiantuntijoilta. 

Esitykset aloittaa A-kodin oma lääkäri, päihdelääketieteen erikoislääkäri, ja psykoterapeutti Harri Seppälä. Harrilla on yli 20 vuoden kokemus päihdeongelmaisten hoidosta useissa kymmenissä erilaisissa päihdehoitoyksiköissä (avohoidossa, vieroitusosastoilla ja kuntoutusyksiköissä). Hän käy esityksessään läpi päihdekuntoutusasiakkaan toimivaa hoitopolkua avohoidosta laitoskuntoutukseen. 

Yhteisöllisyys on olennainen osa asiakkaan kuntoutusta A-kodilla. Tätä teemaa ja sen merkitystä päihdekuntoutuksessa avaa VAK ry:n hallituksen jäsen ja A-Kiltojen Liitto ry:n toiminnanjohtaja Yrmy Ikonen. Hän toimii myös Päihdetoimijoiden valtakunnallisen yhteistyöverkosto PÄIVYTin puheenjohtajana. 

Kolmannessa puheenvuorossa tarkastellaan, kuinka kehityksellisen trauma huomioidaan päihdekuntoutuksessa. Asiantuntijana on Kankaanpään A-kodin perheyhteisön työnohjaaja Kaisu Lanki, joka on koulutukseltaan myös perhe- ja paripsykoterapeutti sekä Theraplay- ja EMDR-terapeutti.

– Päivän puheenvuorot avaavat monipuolisesti päihdekuntoutukseen liittyviä teemoja ja ne tuovat esiin myös A-kodin toiminnan arkea ja ulottuvuuksia. Olen iloinen, että olemme saaneet Harrin, Yrmyn ja Kaisun tapahtumaamme mukaan, toteaa Marikki Forell, joka pitää myös päivän avauspuheenvuoron. 

Tilaisuudessa kuullaan myös Kankaanpään A-kodin toiminnan esittely, jonka pitävät yksilökuntoutuksen palveluvastaava Katja Kangasniemi ja perhekuntoutuksen palveluvastaava Laura Räsänen. Esittelyyn sisältyy myös kokemuspuheenvuoro.

Ilmoittautuminen tapahtumaan

Pyydämme ilmoittautumisia yhteistyöpäivään viimeistään 17.5. 

Ohjelman tarkempi aikataulu ja ilmoittautumislomake löytyvät tapahtumasivulta: 

www.vakry.fi/yhteistyopaiva

Lataa tapahtuman esite: Kankaanpään A-kodin Yhteistyöpäivä (PDF)