Ajankohtaista, Kankaanpään A-koti, Mikkeli-yhteisö

VAK ry aktiivisesti mukana alan tapahtumissa ja verkostoissa

VAK ry:n tapahtumavuosi 2023 on saanut vauhdikkaan aloituksen. Sekä Mikkeli-yhteisö että Kankaanpään A-koti näkyvät aktiivisesti alan asiantuntijatapahtumissa pitkin vuotta.

VAK ry on aktiivisesti mukana alan tapahtumissa ja verkostoissa. Koronapandemia piti parina vuonna tapahtumakentän hiljaisena, mutta vuosi 2023 on alkanut vauhdikkaammin.

– VAK ry:llä on pitkä historia laadukkaan riippuvuuskuntoutuksen edistäjänä. Haluamme olla aktiivisesti mukana vaikuttamassa ja verkostoitumassa alan asiantuntijatapahtumissa. On hienoa päästä jälleen osallistumaan tapahtumiin ja tapaamaan ihmisiä kasvokkain, kertoo Kankaanpään A-kodin johtaja Marikki Forell.

Uutta tietoa ja uusia verkostoja

Päihdekuntoutusalan tapahtumissa päästään oppimaan uutta sekä jakamaan tietoa VAK ry:n toiminnasta. Samalla verkostoidutaan sidosryhmien kanssa.

Maaliskuussa VAK ry osallistui Tampereella järjestetyille Sosiaalialan asiantuntijapäiville, jossa verkostoiduttiin ja esiteltiin Kankaanpään A-kodin ja Mikkeli-yhteisön toimintaa. 

Huhtikuussa on vuorossa valtakunnalliset päihdekuntoutuspäivät, jossa käsitellään monipuolisesti Suomen päihdekuntoutuspalveluja ja hoidon eri osa-alueita. VAK ry on tapahtumassa mukana esittelemässä toimintaansa.

– Päihdekuntoutuspäivien ohjelmassa on myös ajankohtaisia luentoja. Pääsemme siis kuulemaan päihdekuntoutuksen tuoreimmista tutkimuksista, ja hyödyntämään tätä uutta tietoa työssämme ja sen kehittämisessä, Mikkeli-yhteisön johtaja Sini Korva kommentoi.

Päihdepäivät, Suomen suurin päihdeaiheinen koulutustapahtuma sosiaali- ja terveysalan osaajille järjestetään toukokuussa Helsingissä. Mikkeli-yhteisön johtaja Sini Korva on tapahtumassa puhujana kertomassa yhteistyöstä hyvinvointialueiden kanssa päihdehuollon laitoskuntoutuspalvelujen tuottajan näkökulmasta.

– Uusien hyvinvointialueiden myötä olemme uuden äärellä. Muutosten keskellä myös asiakkaan näkökulma on pidettävä kirkkaana mielessä, Sini Korva kommentoi.

Syyskaudella VAK ry osallistuu ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettäville Sairaanhoitajapäiville.

– Teemme paljon yhteistyötä päihdesairaanhoitajien kanssa. On merkityksellistä päästä esittelemään toimintaamme Sairaanhoitajapäiville ja luomaan uusia kontakteja, Marikki Forell korostaa.

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät järjestetään Turussa lokakuun alussa. VAK ry:n Kankaanpään A-koti on tapahtumassa mukana esittelemässä koko perheen perhekuntoutuspalveluja.