Kankaanpään A-koti

Peliriippuvuuden hoito | A-koti

Peliongelmaisten kuntoutuspolku on samanlainen kuin muillakin kuntoutujilla. Kuntoutuksen aikana asiakas tekee oman kuntoutuksensa painopistealueeseen ja tavoitteisiin perustuvia tehtäviä. Näitä tehtäviä käsitellään yhdessä pienryhmässä, ja asiakas saa vertaisryhmältä palautetta ja tukea muutostyöskentelyssään. Pienyhteisö tarjoaa myös mahdollisuuden sosiaalisten taitojen ja uusien toimintamallien harjoittelemiseen.

Koska peliongelmat eroavat jonkin verran päihderiippuvuudesta, yksilöllisiä keskusteluja pohjautuen kognitiiviseen työotteeseen on enemmän. Käymme läpi asiakkaan kanssa Retkahduksen ehkäisy -ryhmän työkirjaa, josta on tehty oma versio peliongelmaisille. Työkirja pohjautuu kognitiiviseen terapiamuotoon, joka on tutkitusti tehokas keino hoitaa peliriippuvuutta.

Mahdollisuuksien mukaan järjestämme myös niin sanottuja intensiivikursseja, mikäli peliongelmaisia olisi tulossa samaan aikaan useita. Paikkaa varatessa kannattaa kysyä tilannetta. Kankaanpään A-kodilla työskentelee myös peliriippuvaisten erityisohjaaja, jolla on Gambling Counselor -koulutus ja jonka kanssa pyritään järjestämään yksilökeskusteluja.